Maatwerk skeelerschoenen

Maple Skeelerschoen, foto Barend PrincenMaple is al een tijdje in de markt met een maatwerkconcept voor schaats- en skeelerschoenen. Eerder schreven wij al een artikel over maatwerk schaatsschoenen. Nu is het tijd voor een toelichting op de maatwerk skeelerschoenen van Maple.

Wat maakt de Maple maatwerk skeelerschoenen zo bijzonder?

De nieuwe maatwerk skeeelerschoen van Maple is net als de schaatsschoen in een viertal opzichten uniek

  • Het maatwerk is gebaseerd om een 3D scan in plaats van op een gipsen voetafdruk
  • Een uniek eigen design
  • De custom schaatsschoen is gewoon verkrijgbaar via de Maple Dealer
  • De snelle levertijd van de maatwerkschoenen

maple ontwerp maatwerkschoenSchoen zelf online ontwerpen

Op de site van Maple kan je schaats- en skeelerschoenen zelf online ontwerpen. Via een handige configurator kan je kiezen uit modellen en vervolgens alle onderdeeltjes, paneeltjes, ringetjes, stiksels zelf samenstellen. Zo kom je tot een uniek ontwerp met je eigen naam op de schoen

3D voetscan bij de Maple Dealer

contact met Maple wordt duidelijk welke dealers klanten kunnen voorzien in het maatwerkconcept. Op afspraak bij de dealer kan je een moderne 3D scan van je voeten af laten nemen. De meeste maatwerkschoenen zijn gebaseerd op een gipsen voetafdruk. Maple pakt dit met een moderne 3D voetscan aan. Speciaal voor deze scan kwam Gerjan Woelders van Maple met zijn scanner naar Dave van Dam Sport in Stolwijk. De scanner is een grote box waar je met je voet in gaat. Het proces van de voetscan lijkt heel simpel. De voet wordt rondom gescand en op de monitor verschijnt een mooie 3D afbeelding van je eigen voet. Achter de schermen wordt van de 3D scan met CNC-techniek een zeer nauwkeurige houten mal gefreesd. De maatwerkschoen wordt vervolgens in carbon rond de houten mal gemaakt.

 

De 3D voetscan van Maple

3D voet op de monitor

De 3D VoetscanDe houten mal

 

Tweede paar schoenen goedkoper

Omdat er al eerder een maatwerk scan van mijn voeten gemaakt werd voor mijn schaatsschoenen was de aanschaf van ene tweede paar goedkoper. Maple was namelijk al in het bezit van mijn voetscan en de houten mal hebben ze natuurlijk bewaard. Zodoende kan een tweede paar maatwerkschoenen voor het skeeleren eenvoudig bijbesteld worden.

De eerste indruk van de maatwerkschoen

Het resultaat van de eenmaal geleverde schaatsschoenen mag er zijn. Het is een prachtige schaatsschoen in hoogwaardige materialen. De kleurstelling voldoet aan je eigen smaak, want deze heb je zelf gekozen. Maple zorgt voor wat extra beleving door twee mooie zwarte hoesjes met in gouden letters je eigen naam mee te leveren.

Het leer aan de buitenkant oogt en voelt strak en duurzaam aan. Aan de binnenkant van de skeelerschoen is een geruwde maar zachte leersoort gebruikt en tussen leer en de carbon schaal zit een zachte polsterlaag.  Mooie details zijn de eigen naam op de schoenen, de Maple letters die in de veterringen gedrukt zijn en een strookje klittenband aan de binnenkant van de schoen die de tong keurig op zijn plaats houdt.

De pasvorm van de maatwerkschoen

De prachtige schoen nodigt uit om hem snel aan te trekken. Het kost wel wat moeite om de voet er in te schuiven (uiteraard met blote voeten) maar als dat gelukt is voelt de schoen als gegoten. De schoen zit enorm strak en stevig maar is tegelijk comfortabel. Het eerste gevoel met deze skeelerschoen is net als bij de schaatsschoen fantastisch.

Het corrigeren van de drukpunten

In tegenstelling tot mijn eerste paar maatwerkschoenen voelde ik bij het eerste gebruik geen enkel drukpuntje. Vreemd genoeg hoor ik, ongeacht de aanbieder, vrijwel altijd van mensen met maatwerkschoen dat er naderhand altijd wel een kleine bijstelling nodig is. Dat zou geen enkel probleem zijn want de maatwerkschoenen zijn thermoplastisch en daardoor eenvoudig met de Föhn te bewerken.

Conclusie Maple maatwerkschoenen

Maatwerkschoenen, waarom? Mijn eerste ervaring met maatwerkschoenen is écht onderscheidend ten opzichte van de topklasse confectieschoenen, ook al waren deze thermoplastisch. Met de Maple maatwerkschoenen ben je meer één met schoen dan ooit tevoren. En waarom dan Maple? De maatwerkprces vindt plaats met een uniek, nauwkeurig en gemakkelijk procédé. De schoen is gemakkelijk verkrijgbaar via de dealer en de levertijd heel acceptabel. Overige zaken als uitstraling en design zijn een kwestie van smaak maar naar mijn mening mogen de schaatsen er zijn. Oordeel na het lezen van dit artikel zelf en oordeel of het iets voor jou is.