Nieuwe schoenencollectie MapleZ

to overcome posterMAPLEZ heeft een nieuwe high performance schoenencollectie aangekondigd. Onder de naam "Vision" komt Maplez met 3 verschillende modellen voor langebaan en shorttrack. De schoenenlijn kwam tot stand in samenwerking  met Kip Carpenter, hoofd van de ‘footwear department’ bij MAPLEZ. 

MAPLEZ "VISION" schoenenlijn

Uitgebreid onderzoek vormt de basis van de nieuwe Maplez Vision high-performance schaatsschoenen. Het draait daarbij om flexibiliteit en pasvorm.

Kip Carpenter, zette hierbij zijn ervaring in. Vroeger als schaatser bouwde hij al zijn eigen schaatsschoenen. En als assistent coach voor de Nederlandse shorttrackploeg is hij dagelijks belast met het perfectioneren van het materiaal van de rijders. Als het gaat om kwaliteit doet Carpenter geen concessies. En samen met MAPLEZ ontwikkelde hij de gedachte achter de langebaan- en de shorttrackcollectie. Hierbij zag hij er persoonlijk op toe dat zijn visie in ieder model is terug te vinden.

Pasvorm en flexibiliteit MapleZ

Karakteriserend voor de Vision collectie van MAPLEZ is een fantastische pasvorm in de standaard maten, de ideale hoeveelheid flex & support en de mogelijkheid de pasvorm te personaliseren en te perfectioneren. daarvoor gebruikt Maplez de geavanceerde ‘Thermo-Z synthetics’ en een dual-laminaat met ‘MAPLEZFX technology'. Volgens MapleZ paste en stuurde een standaard schaatsschoen nog nooit zo goed, met zoveel steun en comfort als met de nieuwe MV-1, MV-2 of MV-3.

MapleZ Vision bij de dealer

De verwachting is dat de eerste schoenen al in november bij de schaatswinkel verkrijgbaar zijn.