Schaatspak op maat op Schaatspakken.nl getest

rubberpakOp schaatspakken.nl kan je een schaatspak op maat ontwerpen. Aanvankelijk werd deze site door het schaatskledingmerk Hunter gevoerd maar inmiddels betreft het een co-productie tussen Bosch Sport uit Santpoort en Forte Sportswear uit Drachten. Via de Alpe D'Huzes waren wij al bekend met de wielerkleding van Forte. Reden om nu ook eens de schaatskleding uit te testen en een marathonpak, een wedstrijdpak en een schaatsjack te bestellen.

 

schaatspakken.nlIn deze gebruikersreview van de "schaatskleding op maat" van Schaatspakken.nl behandelen we de volgende onderwerpen:

 

 

Eerste indruk van schaatspakken.nl

De website schaatspakken.nl werd oorspronkelijk gevoerd met het kledingmerk Hunter. Dat is duidelijk te zien aan de voorbeeldontwerpen op de homepage. Tegelijk worden er een aantal acties met wat oudere schaatspakken getoond. Jammer, want de pakken van die op de homepage getoond worden ogen wat gedateert en dat geldt zeker voor de actieaanbiedingen op de site. Doorklikken naar de ontwerpmodule is zeker de moeite waard maar we hopen niet dat de bezoeker afgeleid wordt en afhaakt. Ons advies aan de bezoeker van schaatspakken.nl is om je niet af te laten leiden en door te klikken naar de ontwerpmodule. Ons advies aan schaatspakken.nl: Maak de site iets flitsender, focus op de ontwerpmodule en toon de mooiste pakken die ontworpen zijn met de module.

schaatspakkennlHet ontwerpen van je eigen schaatskleding

Het online ontwerpen van je schaatskleding werkt heel intuitief. Je kunt kiezen uit een lycra wedstrijdpak, een marathonpak, een rubber schaatspak en een schaatsjack. Al deze schaatskleding bestaat uit panelen. De ontwerpmodule bestaat uit een kleurenpallet. Nadat je met het potlood de juiste kleur gekozen hebt kan je een aantal panelen aanklikken en zelf de kleur invullen. Op het scherm zie je meteen het resultaat. Hoewel niet elk paneel klikbaar is en nog niet alle mogelijkheden 100% benut worden kan je moderne schaatskleding te ontwerpen in een design zoals dat ook in de schaatstop gebruikt wordt. Wil je meer kleding met dezijlde lijn? Dan moet je elk kledingstuk apart ontwerpen en apart indienen. Bij elk pak wordt ook meteen gevraagd of je een bijpassend schaatsjack wil.

Na het ontwerpen kom je in een webformulier waarmee je gegevens uitgevraagd worden. Er wordt ook gevraagd of je een logo wil uploaden. De mogelijkheid de prijs uit te rekenen en de juiste maat te kiezen ontbreekt. Eigenlijk komt het er op neer dat je een offerte opvraagt. Dit wordt niet expliciet toegelicht maar wordt vanzelf duidelijk op het scherm.  In een reactie geeft Forte aan dat deze keuze bewust gemaakt is omdat men de interactie met de klant zoekt. Omdat de pakken custom made gemaakt worden voor de klant en in een kort tijdsbestek geleverd worden, willen zij misverstanden voorkomen en een persoonlijke relatie met de schaatsliefhebber opbouwen. Een begrijpelijk standpunt maar wij denken dat de drempel voor veel liefhebbers lager is als je op schaatspakken.nl meteen de prijzen ziet en je maat door kunt geven. Vooraf via de site betalen zoals in elke webshop lijkt ons dan een reële optie.

schaatsjack_drukproefDe offerte en bestelling

Meteen na het indienen van het webformulier ontvang je een bevestiging in de mailbox. De bevestiging bevat meteen een afbeelding van het ontwerp wat je daarvoor via de site hebt ingediend. Zo'n snelle bevestiging komt in elk geval heel zorgvuldig over. Een dag later verscheen de offerte al in de mailbox. De prijzen varieren van €89.95 voor het schaatsjack tot €119.95 voor het thermo marathonpak en het wedstrijdpak en €415.- voor het rubberen schaatspak. Nette prijzen voor een pak op maat. We nemen aan dat deze prijzen mede afhankelijk zijn van de bestelde aantallen. Drukkosten voor een logo op been of borst zijn €7,- per stuk en op de borst €5,-. Na bevestiging volgt een mail met het verzoek om het logo in EPS formaat aan te leveren en worden de maten uitgewisseld. Aangezien een maattabel op de site ontbreekt was advies nodig over de maatvoering. Het advies betrof een L voor de pakken en een M voor het Jack. Best vreemd dat dit afwijkt, maar desondanks verliep de bestelling aan de hand van dit advies.

De afhandeling en levering

Al kort na de bestelling werden de drukproeven gemaild waarin heel netjes het logo verwerkt was. Klein schoonheidsfoutje was dat de kleur blauw afweek van het oorspronkelijke ontwerp. Uit mailcontact bleek dat het niet nodig was om daar bezorgd over te zijn, de juiste kleur zou worden meegenomen. Na akkoord op de drukproeven werd nog gevraagd of er een windstopper in het schaatsjack nodig was. Daarna werd de bestelling aan de productie doorgegeven.

Het uiteindelijke resultaat: Een schaatspak op maat !

Ruim twee weken na afronding van de bestelling werd een doosje bezorgd met het bedrukte schaatsjack, een lycra schaatspak en een thermopak. De nieuwgierigheid was voldoende gewekt om de schaatskleding meteen aan te passen. Het was prettig om te merken dat het maatadvies (pakken in maat L en Jack in maat M) precies aansloot.

De pasvorm is prettig. De pakken trekken niet op de naden en de ritsen en het pak is flink rekbaar. Dat maakt het mogelijk om thermisch ondergoed of zelfs een pully onder het pak aan te doen zonder dat het krap zit. Laat je de onderkleding weg dan zit het ook prettig. De ritsen lopen soepel, dat is een belangrijk punt. De pakken zouden rond het middel wat meer steun mogen geven. Bij het duurdere rubberen pak is dat vast wat meer het geval, maar dat hebben we nog niet aan een review onderworpen.

De logo's zijn heel netjes op de pakken gedrukt en komen er mooi uit. We hebben de indruk dat het er duurzaam op verwerkt zit en dat de kans op"afbladderen" minimaal is.

Een minpuntje betreft een kleurverschil tussen het lycra schaatspak ten opzichte van het Jack en het marathonpak dat in thermo-stof gemaakt is. De kleur geel pakt op het lycra schaatspak wat fletser uit. Dit is terug te zien op de foto's. Hierover hadden we nog contact met Forte. Hun reactie was dat kleurverschillen mogelijk zijn als gevolg van materiaalverschillen. Aan de hand van onze opmerking hierover is een disclaimer op schaatspakken.nl gezet waarin staat dat de kleur op het computerscherm wat af kan wijken met de kleur van de stof. Wij begrijpen dat en vinden dat ook begripelijk. Maar het zou goed zijn aan deze disclaimer toe te voegen dat er verschil kan ontstaan tussen het lycra pak met het schaatsjack en thermo marathonpak. Als je het vooraf weet is het verschil acceptabel.

Al met al zijn we heel tevreden en kunnen we schaatspakken.nl aan iedereen aanbevelen. Het is interessant als privé persoon maar zeker ook mooi voor verenigingen of kleine trainingsgroepen van mensen die gezamenlijk in dezelfde kleding willen rijden.

schaatskleding_op_maat_2

Detail: Zak op het schaatsjack

Detail: Zak op marathonpak schaatskleding_op_maatmarathonpak live resultaat