Hoe neem jij je schaatsen mee?

Smartbags ice right square 1600x1600Hoe neem je je schaatsen mee naar de ijsbaan? Heb een klassieke sporttas of schaatsrugzak? Wat vind jij handig? Bart Smallenbroek ontwierp uit frustratie een eigen schaatstas. De ontevredenheid over zijn eigen tas maakte Bart creatief en met naald en draad creëerde hij een eigen prototype. Dit ontwikkelde hij door tot een speciale schaatstas. Vanuit schaatstest.nl kunnen we dit een goed geslaagd idee vinden.

Smartbag Ice: De handige slimme schaatstas

De Smartbag is luxe uitgevoerde tas gemaakt van stevige duurzame stof en dikke ritsen. Het is een slimme tas die je kan dragen als duffel. Maar via een rits haal je 2 riemen te voorschijn. 

Smartbags ice inside 1067x1600

Zo kan je de tas als een comfortabele rugzak dragen. Dat is de eerste slimmigheid maar het gaat verder. Daar waar je bij veel schaatsrugzakken de schaatsen onbeschermd aan de buitenzijde van de rugzak moet monteren heeft de SmartBag Ice 2 slimme vakken waar je je schaatsen in kwijt kunt. Zo zitten de schaatsen keurig beschermd op hun plaats en blijft er voldoende ruimte over. Hiernaast is er een vak voor een bidon, je schaatshelm en allerlei kleine vaken voor wat gereedschap, sokken, handschoenen, muts, transponder etc. 

Dé sporttas voor je schaatsen

Dat de tas helder doordacht is blijkt wel uit de details. Zo is er is een droogdoek voor je schaatsen in een van de vakken ingebouwd en bevestig je je schaatsbeschermers simpel aan de buitenkant van je tas. De inhoud van de tas is wel 50 liter. Ruim genoeg voor alles wat je mee moet nemen. In het filmpje een leuke demonstratie van wat je allemaal mee kan nemen. 

Schaatstas prettig in gebruik

Na enkele weken in gebruik zijn we heel tevreden met de tas. Geen gedoe met het bevestigen van de schaatsen, snel in- en uitgepakt. Ruim, stevig en de schaatsen veilig opgeborgen. Ik had een beetje genoeg van mijn schaatsrugzak waar mijn schaatsen aan de buitenkant bungelden. Hier zitten ze netjes en veilig opgeborgen in de tas en hou ik nog genoeg ruimte over voor al mijn schaatsspullen. Handig zijn alle extra vakken voor kleine losse materialen zoals braamsteentjes, een gereedschapje, bidon, helm, mutsen, handschoenen, wedstrijdbandjes en transponder. Zo zit alles netjes op een logische plek en raak je niets kwijt. Wat wil je allemaal nog meer? De prijs van de tas bedraagt €70 en is verkrijgbaar in de betere schaatswinkel en de site van Smartbags